Klacht gemeentelijk infoblad

Op 23 februari 2015, over deze onderwerpen: Financiën

Burgemeester van Glabbeek zorgt goed voor zichzelf!

Maandelijks krijgt u het gemeentelijk infoblad in de bus. Dit blad zou neutrale informatie moeten brengen over onze gemeente, met info en artikels over alles wat in onze gemeente reilt en zeilt. Zo zou het moeten zijn maar de burgemeester heeft daar een andere mening over. Hij misbruikt dit infoblad om zijn eigen persoontje en zijn Dorpspartij duizenden Euro’s gratis reclame te bezorgen.

In maart 2014 heeft de Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant een eerste vermaning gestuurd, een tweede volgde in september en luidde als volgt: “Ik blijf bij mijn standpunt dat het niet passend is wanneer in één en dezelfde publicatie naast gemeentelijke informatie ook partijdige informatie staat.”

 

 

N-VA Glabbeek vat bondig samen wat er alleen al in het februari ‘15 - nummer aan Dorpspartij propaganda gedrukt staat:

In deze editie staat onze geliefde burgemeester zes maal te blinken.

Om de eedaflegging van een nieuw OCMW raadslid aan te kondigen, uiteraard van de Dorpspartij, palmt de burgemeester ¾ pagina in voor de Voorzitter van het OCMW.

Voor sp.a was er echter geen plaats op de foto… van collegialiteit gesproken!

Ook de wafelverkoop van de Dorpspartij beslaat een halve pagina. Het goede doel wordt hier flagrant misbruikt voor partij propaganda. En weer wordt de sp.a miskend, ook zij hadden een goede doel actie op poten gezet maar die wordt doodgezwegen.

Zover is het nu al gekomen, N-VA Glabbeek moet het kleine broertje binnen de meerderheid in bescherming nemen tegen de personencultus van de burgemeester.

Een ½ pagina advertentie maakt reclame voor het bal van de burgemeester, voorzien van het logo van de Dorpspartij(jongeren).

Er is nog meer aan de hand
Op pagina 5 staat een artikel over een wijnbeurs in … Leuven, redactionele reclame voor een evenement van de PRIMETIME GROUP. Deze groep is eveneens eigenaar van de uitgever van ons infoblad! Wat is de sociale relevantie van dit artikel om het in een gemeentelijk infoblad te plaatsen? Ons kent ons, vriendendienstje?

Conclusie
Door reeds twee maal de aanbevelingen van de provincie gouverneur te negeren toont de burgemeester weinig respect.

Door het maandelijks infoblad voor eigen propaganda te misbruiken besparen de burgemeester en zijn dorpspartij duizenden Euro’s aan reclame-uitgaven!

N-VA Glabbeek eist een exacte berekening van de kost van al de door de Dorpspartij geplaatste (verdoken) advertenties en verzoekt burgemeester Reekmans om dit bedrag aan de gemeente over te maken.

N-VA Glabbeek roept meerderheid en oppositie op om samen duidelijke afspraken te maken over de inhoud van de redactionele artikels en over de volledige uitsluiting van alle partij-propaganda in ons infoblad. Gedaan met het belachelijke argument dat de uitgever zelf mag beslissen welke foto’s en artikels geplaatst worden. Niet de uitgever maar u, inwoners van GLABBEEK, beslissen!

N-VA zal onmiddellijk ingrijpen wanneer zou blijken dat hogervermelde feiten zich opnieuw zouden voordoen. Alle inwoners moeten besparen maar de burgemeester spendeert uw en onze opcentiemen voor zijn eigen profijt.

 

Bekijk hier het volledige dossier: "Gemeentelijk infoblad"

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is