... En toen ging de alarmbel rinkelen!

Op 4 januari 2017, over deze onderwerpen: AGB - Autonoom Gemeentebedrijf, Algemeen Beleid, Financiën, OCMW

Weer wordt bewezen dat de evenementenhal handen vol geld zal kosten.

Onder druk van de oppositie heeft het autonoom gemeentebedrijf (AGB) dan toch een ondernemingsplan voorgesteld. We kunnen kort zijn, dit commerciële opzet wordt een financiële catastrofe voor Glabbeek.

N-VA Glabbeek komt hier uitvoerig op terug en brengt een volledige analyse van dit commercieel en financieel plan.

Het AGB heeft dus al 800.000 euro geleend, krijgt 250.000 euro van het OCMW voor een gezamenlijk (sociaal?) restaurant en de gemeente voorzag in 2016 al 250.000 euro om het project op te starten. Maar wat lazen wij in het Nieuwsblad van 27.12.2016?

‘Gemeentebestuur verkoopt openbaar een perceel grond… en rekent op 115.000 euro, geld dat in aanmerking komt voor investering in onder meer de bouw van de evenementenhal aan de Steenbergstraat.’

… En toen ging de alarmbel rinkelen! Want deze 150.000 euro staat inderdaad in het budget 2017 met de vermelding: ‘investering’, maar over de evenementenhal wordt zedig gezwegen. Door de inkomsten van de loodsen op het militair domein en het containerpark over te dragen aan het AGB heeft het gemeentebestuur jaarlijks circa 87.000 euro minder inkomsten. Met dit fors bedrag moet het AGB proberen om de evenementenhal uit de rode cijfers te houden en waar moet het geld van dit perceel grond nu weer voor dienen?

Wat gaat er nog allemaal opgeofferd worden aan dit totaal overbodig en megalomaan project van Dorpspartij en sp.a?

 

Bekijk hier het volledige dossier: "Evenementenhal"

Bekijk hier het volledige dossier: "Begroting"

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is