Burgemeester Peter Reekmans onder vuur door ‘plagiaat’

Op 13 november 2016

In Het Nieuwsblad was op 6 oktober 2016, volgend nieuwsbericht te lezen:

 

"GLABBEEK - Volgens oppositieraadslid Lowie Steenwegen (Samen) pleegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) plagiaat bij het schrijven van een boek.

‘Glabbeek door de eeuwen heen’ is een 24 bladzijden tellende brochure, geschreven door Peter Reekmans. Ieder Glabbeeks gezin kreeg een gratis exemplaar in de bus. “Geïnteresseerd in de geschiedenis van mijn gemeente, ging ik aan het schrijven”, staat in het voorwoord.

“Met ‘schrijven’ bedoelt hij eigenlijk ‘overschrijven’, want verscheidene tekstdelen komen letterlijk uit het boek ‘De Grote Oorlog op kleine schaal’ van het Davidsfonds”, zegt Steenwegen.

“Andere teksten komen uit publicaties op het internet. Er staat geen bronvermelding bij. Eerder pleegde hij al plagiaat met een theatervoorstelling over de Eerste Wereldoorlog. Hij misbruikt werk van anderen voor zijn eigen politieke ambitie. ‘Samen’ eist een publieke verontschuldiging in het gemeentelijke infoblad.”

Reekmans lacht de betichtingen weg. “Alle teksten komen uit eerdere publicaties van de gemeente en de Heemkundige Kring, waarmee trouwens werd samengewerkt voor de brochure. Op de achterflap staat waar de informatie vandaan komt. Steenwegen werkt maar wat tegen.”

 

Het originele nieuwsbericht kan u hier terugvinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is