Meerderheid smijt met geld! 1.300.000 euro voor bouw van evenementenhal

Op 20 januari 2017, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Financiën

Wie gaat dat betalen?

Reeds in januari 2016 berichtten wij uitvoerig over de financiële risico’s van dit megalomane project. Toen reeds gaven wij aan dat de meerderheid niet correct handelde door de inwoners wijs te maken dat een evenementenhal voor 2000 bezoekers kon gebouwd worden voor slechts 250.000 euro . Inmiddels bedraagt het voorlopige prijskaartje al 1.300.000 euro!

Glabbeek heeft geen nood aan dit mega commercieel project.

Eensgezind hebben de Glabbeekse oppositiepartijen hun veto uitgesproken over de bouw van deze evenementenhal. In een gezamenlijk persbericht hekelt de oppositie het totaal gebrek aan informatie, eist duidelijkheid en een objectief onderzoek naar de behoeften (wie wordt er beter van?), het businessplan (hoe rendabel wordt dit project?) en de impact op onze samenleving (verkeersoverlast, parking, lawaaihinder).

Op de gemeenteraad van 24/11/16 verklaarde de burgemeester dat de architect die de plannen tekent dit gratis doet! Nooit gezien! Een architect die zijn ereloon laat vallen op een bouw van minstens 1.300.000 Euro . Wie gaat die plannen uitvoeren en wie neemt de verantwoordelijkheid in geval van fouten en /of ongevallen?

Toen dit in de pers werd vermeld, kon de burgemeester het zich niet meer herinneren! Plots werd er een businessplan aangekondigd en werd de kans op lawaaihinder in twijfel getrokken met een zeer doordachte technische uitleg: ‘We gaan goed isoleren, het zal wel meevallen’.

Glabbeek telt meerdere zalen, door dit megalomaan initiatief van de Dorpspartij en sp.a zullen deze de deuren moeten sluiten.

 

Bekijk hier het volledige dossier: "Evenementenhal"

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is