Oppositie verzet zich tegen bouw evenementenhal

Op 14 december 2016, over deze onderwerpen: Financiën

In Het Laatste Nieuws was op 3 december 2016, volgend nieuwsbericht te lezen:

 

"De Glabbeekse oppositiepartijen CD&V, N-VA en SAMEN zijn niet te spreken over de kosten voor de bouw van de evenementenhal. "Aanvankelijk werd deze investering geraamd op 250.000 euro. Nu is deze al verhoogd tot maar liefst 1,3 miljoen euro", klinkt het boos. "Deze investering zal de leninglast nog verhogen en maakt andere investeringsprojecten onmogelijk."

Volgens de drie oppositiepartijen kregen ze hierover in de gemeenteraad amper informatie. "We weten enkel dat het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) door het gemeentebestuur werd aangewezen om dit project uit te voeren en 800.000 euro moet lenen waarvoor de gemeente borg zal staan", zegt Herman Arnauts (CD&V). "Om de lening af te betalen, zal de gemeente de huurinkomsten van de loodsen op het voormalig militair domein afstaan aan het AGB. Bovendien zal ook het OCMW 250.000 euro in dit project stoppen om in dit gebouw een sociaal restaurant onder te brengen. Deze financiële constructie laat vermoeden dat dit project nooit geld zal opbrengen maar veel geld zal kosten", aldus Albert Ringelé (N-VA).

SAMEN, N-VA en CD&V-raadsleden eisen duidelijkheid van het college. Zij vragen een objectief en onafhankelijk onderzoek naar de behoeften, het businessplan en de impact op de omgeving. "De studies zullen aantonen dat er geen behoefte is aan een dergelijke grootschalige infrastructuur en dat de exploitatie nooit gedekt zal worden door de inkomsten", zegt Lowie Steenwegen (SAMEN). "Nu de inwoners te horen krijgen dat allerhande belastingen gaan verhogen, is er geen plaats voor dit gevaarlijk financieel avontuur. Glabbeek telt voldoende zalen. Is het de bedoeling van de meerderheid om deze tot sluiting te dwingen? De oppositie zal acties blijven ondernemen om dit project definitief af te voeren."

 

Lees het volledige artikel hier.

 

Bekijk hier het volledige dossier: "Evenementenhal"

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is