Personen met een beperking betrekken bij het sociale gebeuren

Op 28 januari 2018, over deze onderwerpen: N-VA Glabbeek
European Disabilty Card

De European Disability Card is voor personen met een handicap een bewijsstuk om aan te tonen dat ze in België erkend zijn als persoon met een handicap. Zeker voor bepaalde groepen zonder visueel waarneembare handicap (bvb. autisten, doven,…) is dit een dankbare kaart.
De kaart kwam er na jarenlange inzet door Pieter Paul Moens (bestuurslid N-VA Lebbeke) die zelf autisme heeft.

De invulling van de kaart gaat vandaag in de eerste plaats naar het bevorderen van de toegankelijkheid tot deelname aan sport, cultuur en vrijetijdsbesteding. De European Disability Card wil de toegankelijkheid voor personen met een handicap en hun inclusie in de maatschappij bevorderen.

In het verleden stonden personen met een beperking soms in de kou, wanneer zij bij aanbieders van cultuur, sport en vrije tijd hun handicap niet op papier konden ‘bewijzen’. Hierdoor liepen personen met een beperking – onterecht – toegangskortingen en andere voordelen mis.

Wij hopen dan ook vurig dat het gemeentebestuur deze kaart in Glabbeek wil invoeren en promoten, zodat we mensen met een beperking meer kunnen betrekken bij het sociale gebeuren in Glabbeek.

 

 

Bekijk hier het volledige dossier: "European Disability Card"

 

 

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is