De loze beloften van de Dorpspartij

Op 4 januari 2018, over deze onderwerpen: Financiën, Ruimtelijke ordening

Eindelijk worden er plannen gemaakt om de loodsen op het gemeentelijk domein asbestvrij te maken. Grootse plannen want de vernieuwde daken zullen verhuurd worden aan een groen energiebedrijf voor de plaatsing van zonnepanelen.

Het asbest verwijderen zal veel geld kosten maar schepen Kris Vanwinkelen maakt zich geen zorgen want hij zal hiervoor de inkomsten uit de verhuur van de loodsen gebruiken.

Het AGB verhuurt deze loodsen voor een jaarlijks bedrag van +/- 87.000 euro. Maar dit geld had het Autonoom Gemeentebedrijf al gereserveerd om de lening van 840.000 euro en de grote kosten van de geplande evenementenhal af te betalen!

Zoals de Dorpspartij zelf aangaf: “De kostprijs van dit project wordt geraamd op 800.000 euro en het AGB zal deze investering volledig financieren met de inkomsten uit de verhuur van de loodsen en de evenementenhal.” [Dorpspartij Webteam, “AGB Glabbeek zet licht op groen voor evenementenhal Hangaar 44”, http://peterreekmans.typepad.com/dorpspartij, 26-09-2016. Geraadpleegd op 04-01-2018: http://peterreekmans.typepad.com/dorpspartij/2016/09/agb-glabbeek-zet-licht-op-groen-voor-evenementenhal-hangaar-44.html].

Willen de financiële genieën van de Dorpspartij onze inwoners eens uitleggen welke technieken zij moeten toepassen om hun maandelijks inkomen twee keer te kunnen uitgeven zonder in de problemen te komen?

In 2016 heeft N-VA Glabbeek in het ZWARTBOEK TEGEN DE EVENEMENTENHAL reeds gewaarschuwd dat dit project zwaar verlieslatend zou zijn, ook wanneer jaar na jaar de huuropbrengsten in deze bodemloze put zouden gestort worden. Dat het financieel plan voor deze hal alleen maar werd opgesteld om de inwoners van Glabbeek een rad voor de ogen te draaien is nu wel duidelijk.

In het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen grote projecten aankondigen zonder de kosten te vermelden is gemakkelijk. Welk budget voorziet het AGB voor het asbest vrijmaken en kan dit zonder nieuwe leningen af te sluiten? Welke termijn schuilt er achter de nietszeggende woorden: “wij gaan een tandje bijsteken”?

Ex-N-VA-lid en overloper Stefan Verjans die thans ‘enthousiast’ met de Dorpspartij meeloopt schreef in 2017 nog het volgende: “Door de evenementenhal zal de gemeente jaarlijks meer dan honderdduizend euro inkomstenverlies lijden. Over een hele bestuursperiode zal dit dus oplopen tot ver boven de 600.000 euro… en wij met z’n allen maar leningen afbetalen! De Glabbeekse leninglast blijft maar stijgen”.

Wil het gemeentebestuur nu eens duidelijk stellen aan welk project de jaarlijkse huurinkomsten van 87.000 euro zullen besteed worden?
N-VA Glabbeek vraagt om volledige klaarheid in beide dossiers!

 

[Voor meer info: Albert Ringelé, bestuurslid en kandidaat N-VA lijst]

 

 

Bekijk hier het volledige dossier: "Evenementenhal"

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is