Maak kennis met Katrien Everaert

Op 1 juni 2018, over deze onderwerpen: N-VA Glabbeek, Verkiezingen 2018
Katrien Everaert

Stel je even kort voor. 
Ik ben 33 jaar en werk op de commerciële binnendienst bij VelopA in Leuven (inrichting van openbare buitenruimten: straatmeubilair, fietsparkeersystemen, landschapselementen, …). Ik heb Boekhouden-Informatica en Interieurvormgeving gevolgd. Mijn man Joeri is een zelfstandig aannemer. Mijn eigen opleidingen zijn een meerwaarde voor zijn zelfstandige activiteit en waar mogelijk ondersteun ik hem dan ook. Ikzelf ben van Dilbeek en Joeri is van Leuven. Omdat hij zijn zelfstandige activiteit in deze regio wilde uitoefenen, zijn we uiteindelijk in het landelijke Kapellen beland. We hebben twee prachtige kindjes. Yarno is bijna zeven jaar oud en is al lid van voetbalclub K.VZ. Mama en kleine broertje Tristan staan elke zaterdag paraat om te supporteren. 

Hoe ben je bij N-VA Glabbeek terechtgekomen?
Joeri was al secretaris van N-VA Glabbeek. Toen er bij ons thuis een opleiding over de werking van de lokale N-VA-websites georganiseerd werd en mijn ervaring als webmaster aan het licht kwam, werd mij gevraagd deze functie binnen de afdeling waar te nemen. Sindsdien ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van de website van N-VA Glabbeek.

Hoe zit dat dan met jouw politiek engagement?
Langzaamaan kreeg ik meer interesse voor de politiek in onze gemeente en ben ik mij ook op andere vlakken gaan inzetten voor N-VA Glabbeek. Ik geraakte meer en meer betrokken bij de werking en zag dat het op vele vlakken beter kon. Jammer genoeg was de harde inzet van enkelen onder ons vorig jaar niet altijd even zichtbaar voor de mensen. In oktober 2017 werd mij gevraagd het voorzitterschap op mij te nemen, wat ik dan ook met veel plezier aanvaard heb. De ‘stoelendans’ van de laatste maanden binnen de afdeling voel ik niet aan als een groot verlies. De denkers, durvers en doeners zijn gebleven en kregen snel versterking. Samen willen we er vol voor gaan om Glabbeek beter te maken. En het mag gezegd worden: eindelijk kunnen we vooruit!

Als voorzitter ben ik nu verantwoordelijk om alles in goede banen te leiden, maar dat schrikt me niet af, integendeel! Ik ga in dit verkiezingsjaar deze grote uitdaging dan ook met veel plezier aan. Ik geef toe dat het niet altijd even gemakkelijk zal zijn: het is een kwestie van de goede balans te vinden, maar ik zet mij graag in voor iets positiefs. Dat wil ik voor Glabbeek namelijk ook, een positief én leefbaar Glabbeek voor iedereen. We moeten openstaan voor de mening van iedereen. Zelf vind ik veiligheid enorm belangrijk. Ik denk dan vooral aan deftige voetpaden en overal moeten er fietspaden komen. Dit moeten we dan ook als prioriteit behandelen.

Jij bent ook het aanspreekpunt voor ‘Vrouwen In Actie’ bij N-VA Glabbeek.
Inderdaad. De bedoeling van ‘Vrouwen In Actie’ of VIA is om meer vrouwen warm te maken voor de politiek. Door zich lokaal te engageren, kunnen zij hun invloed laten gelden. Wat speelt er in mijn gemeente? Houdt mijn gemeentebestuur zich bezig met de veiligheid van mijn kinderen aan de schoolpoort? Geraken mijn kinderen ’s avonds veilig thuis als zij met de fiets weg zijn? Wij hebben hier als vrouw toch ook een duidelijke mening over. Ik zie niet in waarom we die dan niet zouden uiten. Daarom ‘Vrouwen In Actie’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is