Meer vuilnisbakken voor Glabbeek

Op 19 augustus 2020, over deze onderwerpen: Mooimakers, N-VA Glabbeek
Meer vuilnisbzakken in Glabbeek

Corona zorgde ervoor dat we met zijn allen ons kot niet uit mochten met uitzondering van een wandeling in de buurt.

In de beginperiode van corona viel het ons op dat er nog meer afval dan gewoonlijk terecht kwam op straat, in het bos en op wandelweggetjes.

In Glabbeek staan heel weinig vuilnisbakken en als je er al eentje tegenkomt is dit meestal aan een bushokje. Daarom bedachten wij een leuke en propere actie. We hingen op verschillende locaties in Glabbeek en de deelgemeenten vuilniszakken van Mooimakers op. Zo kon iedereen, zijn hondenpoepzakje of ander afval tijdens zijn wandeling hierin dumpen.

Tijdens de periode dat de vuilniszakken hingen werden deze snel gevuld met vuiligheid, onze actie had zijn doel duidelijk niet gemist. Ook op de Facebookpagina van de gemeente waren de mensen enthousiast over ons initiatief. Enkele mensen uit de gemeente namen ons voorbeeld zelf over en hingen ook een Mooimakerszak op. Ondertussen hebben we onze zakken weggehaald en jammer genoeg zien we terug meer afval wanneer we gaan wandelen.  Onze actie heeft bewezen dat vuilnisbakken op strategische plaatsen, waar veel volk samenkomt, wel degelijk nut hebben.

N-VA Glabbeek wil aan het gemeentebestuur van Glabbeek vragen om meer vuilnisbakken te plaatsen in Glabbeek, in de eerste plaats vooral aan wandellocaties en aan de fruitboomgaarden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is