Minister Demir erkent Middenloop Velpevallei in Glabbeek als natuurreservaat

Op 14 januari 2020, over deze onderwerpen: N-VA Glabbeek, Ruimtelijke ordening
Middenloop Velpevallei in Glabbeek

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir heeft Middenloop Velpevallei officieel erkend als natuurreservaat. Door deze erkenning ontvangt Natuurpunt vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies.

Minister Demir werkte op minder dan drie maanden tijd alle nog hangende natuurerkenningsdossiers weg. Maar liefst 682,5 ha extra natuur komt zo onder effectief natuurbeheer. Waaronder ook Middenloop Velpevallei met 22,7 ha in Glabbeek. Natuurpunt zal instaan voor het dagelijks beheer en onderhoud van het gebied.

“Er moet ook een toegankelijkheidsplan opgemaakt worden, zodat bezoekers maximaal kunnen genieten van de natuur die in Glabbeek floreert zonder de draagkracht van het gebied aan te tasten”, besluit de minister.

N-VA Glabbeek is zeer tevreden met het werk van minister Demir.

“Door de erkenning komt Natuurpunt jaarlijks in aanmerking voor middelen om de natuurkwaliteit van Middenloop Velpevallei verder te verhogen. Dit is een win-win dus voor mens én natuur in onze gemeente”, zegt Katrien Everaert, voorzitter N-VA Glabbeek.

Hiermee komt de oppervlakte erkend natuurreservaat in Vlaanderen op 21.546 ha.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is