Minister Weyts investeert € 101.878,27 in Vrije Basisschool - De Duizendpoot in Glabbeek

Op 10 juni 2020, over deze onderwerpen: Financiën
Minister Weyts investeert € 101.878,27 in Vrije Basisschool - De Duizendpoot in Glabbeek

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 101.878,27 in Vrije Basisschool - De Duizendpoot in Glabbeek. Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard extra in schoolinfrastructuur. Die investeringsgolf zal ook in Glabbeek voelbaar zijn.

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 101.878,27 in Vrije Basisschool - De Duizendpoot in Glabbeek.

“Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen wekenlang hebben leeggestaan dat we niet bouwen aan de toekomst”, zegt Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij de lesdagen in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is