Politiek bedrijf je buiten de rechtbank!

Op 15 maart 2018, over deze onderwerpen: N-VA Glabbeek
Politiek bedrijf je buiten de rechtbank!

N-VA Glabbeek neemt met toenemende verbazing kennis van de juridische stappen en dreigementen, die burgemeester Reekmans neemt naar oppositiepartij Samen.

Politiek bedrijven op lokaal niveau hoort thuis in de gemeenteraad, en niet in een rechtbank of via advocaten!
Wij keuren deze demarches van Peter Reekmans dan ook totaal af. Het is immers bijlange niet de eerste keer dat hij mensen of partijen afdreigt met “juridische stappen”. 

Het dreigt tot onze vrees in Glabbeek een beproefde techniek te worden en dat is absoluut geen goede zaak!

Wat bereikt hij hiermee?

  • Sinds zijn aantreden is het “inhoudelijke debat” in de gemeenteraad verschraald tot een dovemansgebeuren met heel wat heen-en-weer geroep. Naar argumenten wordt al lang niet meer geluisterd, ze worden gewoon weggelachen.
  • Sinds zijn aantreden zijn mensen met een andere mening, in de politiek en onder de bevolking, meer en meer bang om voor hun mening uit te komen. Uit angst om uit de gratie van de burgemeester te vallen, en alle mogelijke consequenties hiervan.
  • Sinds zijn aantreden verliest Glabbeek goodwill in zijn vriendschapsbanden met omliggende gemeenten, door ruzies en juridische twisten. We denken vooral aan Tielt-Winge en Tienen.

De asbestproblematiek van de oude legerloodsen gaat ons allen ten zeerste aan, want is heel belangrijk voor de volksgezondheid. In plaats van juridische gevechten te voeren die alleen maar rond de burgemeester draaien en zijn positie, zou het hierbij moeten gaan om de bevolking en de mensen.

Hiervoor laat de burgemeester zich best bijstaan in goede crisiscommunicatie. Dit wil zeggen: zich ten volle bekommeren om de bevolking door alle beschikbare informatie openbaar maken, en deze op de gepaste manier mee te delen aan de bevolking.

In deze context vraagt N-VA Glabbeek dat de burgemeester een open informatievergadering belegt naar de bevolking toe met de beschikbaarheid van experten en gelegenheid tot vraagstelling.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is