School in Kapellen doet mee aan 'paraat voor de schoolstraat'

Op 22 augustus 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, N-VA Glabbeek, Ruimtelijke ordening, Verkiezingen 2018
Paraat voor de schoolstraat

De Kleine Wereld in Kapellen is ingeschreven voor de campagne 'paraat voor de schoolstraat'! N-VA Glabbeek riep begin juni de scholen en het gemeentebestuur op om deel te nemen aan deze testperiode van een maand.

Vandaag 22 augustus gaan de brieven voor het gemeentebestuur, VBS De Duizendpoot en de gemeentelijke basisschool De Springplank op de bus om ook hen te overtuigen deel te nemen aan deze testperiode.

De testperiode loopt bij voorkeur een maand (liefst van 17 september tot 12 oktober).

Wat is een schoolstraat nu? De straat waar een school zich bevindt, wordt aan het begin en het einde van de schooldag even afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De straat is op dat ogenblik dus enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Indien blijkt dat het invoeren van een schoolstraat na deze testperiode niet mogelijk is, wordt er gekeken om eventueel andere oplossingen aan te bieden zoals bvb stapspots e.d.

Wij zijn alvast dankbaar dat De Kleine Wereld aan deze testperiode wil deelnemen! Wij hopen dat dit de andere scholen in Glabbeek, of het gemeentebestuur, motiveert om zich hiervoor ook in te schrijven.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is