Test uw schoolstraat!

Op 10 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, N-VA Glabbeek, Verkiezingen 2018
Paraat voor de schoolstraat

De straat waar de school zich bevindt wordt aan het begin en het einde van de schooldag even afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De straat is op dat ogenblik enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Ouders die hun kinderen met de auto brengen, dienen deze iets verderop te parkeren en te voet verder te gaan naar de schoolpoort.

Het belang van een schoolstraat
Het begin en het einde van een schooldag brengt heel wat chaos met zich mee aan de schoolpoort. Een schoolstraat wil in de eerste plaats een oplossing bieden aan de verkeersdrukte en meer veiligheid creëren aan de schoolpoort. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een slechtere luchtkwaliteit ter hoogte van de school, omwille van fijn stof en uitlaatgassen.

Hoe testen?
Basis- en secundaire scholen, leerlingen, ouders en gemeenten worden opgeroepen om komend schooljaar in de eigen schoolomgeving een schoolstraat te testen.

De testperiode van de campagne loopt bij voorkeur een maand, van 17 september tot 12 oktober 2018. Scholen kunnen zich inschrijven voor dit project. Maar ook een gemeente kan zich inschrijven en zo de scholen ondersteunen bij het doorlopen van het stappenplan.

In Glabbeek hebben er zich momenteel nog geen scholen geregistreerd.
N-VA Glabbeek hoopt dat onze scholen of de gemeente aan dit positieve testproject willen deelnemen.

 

Meer info: Paraat voor de schoolstraat

 

Doe hier mee als school
Doe hier mee als stad/gemeente

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is