Vandalisme zaal Glazuur: een plaag of een beetje ‘fake news’?

Op 13 april 2017, over deze onderwerpen: Financiën

Uiteraard moet er zeer streng opgetreden worden tegen vandalisme. Het zal u maar overkomen om graffiti op de muren en poorten van uw huis te vinden of uw eigen garage niet meer in- of uit te kunnen. Maar dat nu plots alle fuiven in zaal Glazuur voor overlast zorgen, is volgens de N-VA overdreven.

Maar de burgemeester grijpt deze ‘vele meldingen’ aan om zijn evenementenhal te promoten. Zodra zijn fuifhal de deuren zou openen, zullen de bewoners van het Smisveld en omgeving geen last meer hebben van foutparkeerders. Dat de problemen dan wel verlegd worden naar de Steenbergestraat en omgeving zal hem een zorg zijn.

N-VA Glabbeek schreef in het zwartboek tegen de evenementenhal dat deze hal de andere Glabbeekse zalen zou kapot concurreren. Naar ons gevoel is de beschadigingsoperatie al ingezet.

Wat bezielt de burgemeester om door een georkestreerde mediacampagne zaal Glazuur in een slecht daglicht te plaatsen? Deze zaal maakt al decennialang, zonder noemenswaardige problemen, deel uit van het sociaal leven in Glabbeek. Het is aan de meerderheid om oplossingen uit te werken en niet, omdat hen dat beter uitkomt, een belangrijk sociaal ontmoetingspunt af te kraken.

De Glazuur is een parochiale feestzaal en staat in voor zijn eigen rendabiliteit. Hier kent men niet de luxe van het Autonoom Gemeentebedrijf waar de gemeente jaar na jaar de verliezen bijpast. Uiteraard op de kap van ons allen.

 

Bekijk hier het volledige dossier: "Evenementenhal"

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is